Департамент Вінницької міської ради 
Комунальний заклад 
„Дошкільний навчальний заклад №35 Вінницької міської ради”;
21036 м. Вінниця, вул. Хмельніцьке шосе 16
тел: (0432) 59-21-53   ; email: vndnz35@ukr.net

Досягнення 2013 – 2014 н.р

Інформація про досягнення роботи ДНЗ №35 за 2013-2014 навчальний рік.

 Переможці міських конкурсів:

«Конкурс освітніх проектів в галузі дошкільної освіти»- перемоганомінації «Міжнародна та всеукраїнська проектна діяльність».-І місце ( Проект «Виховання дітей дошкільного віку в полікультурному середовищі») Розділи проекту містять основні відомості про ознайомлення дошкільників з історією та культурою українського народу та народів – сусідів – Росії, Білорусії і  Польщі, країни, мову якої вивчаємо – Англії та далекої Японії.

Основними завданнями даної розробки є:

-Надання дітям знань про історію та культуру українського народу та народів-сусідів, формування уявлення про побут українців, росіян, білорусів, поляків, англійців, японців – давні ремесла, традиції виховання в родині.

-Знайомство дошкільнят з історією та культурою рідного міста.

-Розвиток у малюків інтересу до знайомства з творами декоративно-прикладного мистецтва, творами усної народної творчості, до відвідування музеїв, художніх виставок, народних свят.

-Виховання любові до Батьківщини, гордості за належність до українського народу, формування шанобливого ставлення до культурного та історичного надбання народів-сусідів та країни, мову якої вивчаємо – Англії та далекої Японії

-Підвищення загального культурного рівня педагогів та батьків, поглиблення їх історичних та культурологічних знань.

Дана розробка  підкреслює, що  головним завданням вихователів дошкільного закладу є розвиток розумових здібностей дітей, підвищення рівня інтелекту, розвиток творчих здібностей, емоційних відчуттів.

-Даний Проект призначається для працівників дошкільних навчальних закладів, студентів педагогічних вузів, батьків.

Дитячий колектив ДНЗ №35, переможець міських «Стартів надій» в номінації «Чир-мікс»

Так як черлідинг включає в себе елементи хореографії, гімнастики та акробатики, заняття їм потребує постійних тренувань. Фізінструктор Глущенко І.Б. та музичний керівник Хомюк О.А. добре підготували дітей до виступу у змаганнях. Маленькі черлідери тренувались щодня.

 

10грудня 2013р. Конкурс професійної майстерності «Вихователь року 2013» – І місце

Павловська Ірина Анатоліївна – вихователь ДНЗ № 35,переможниця міського конкурсу

«Вихователь року – 2014»

-Що для неї дошкілля?

-Це, напевно, любов.

-Це дитячі усмішки без зайвих промов.

-Що для неї дошкілля?

-Це, напевно, життя…

-Це недоспані ночі і проблеми буття.

-Що для неї дошкілля?

-Це, напевно, краса,

-Коли спокій душевний малят колиса.

-Тож для неї дошкілля –

-Переконуюсь знов,

-Це – життя, це – натхнення, це – основа з основ!

-Усі ці віршовані рядки саме про Павловську Ірину Анатоліївну,  яка присвятила  роботі з дітьми двадцять років.  Саме вона стала переможницею конкурсу професійної майстерності «Вихователь року – 2013».

-Своїх вихованців Ірина Анатолівна порівнює із янголятками. А секретом успішної роботи вихователя вважає  безмежну любов до діток, вміння підібрати ключик до дитячих сердець. «Не можливо працювати в дошкільному закладі не люблячи дітей, це не принесе задоволення ні дітям, ні вихователю. Коли кожного дня чуєш щире дитяче :«Я тебе люблю»-  це найвища винагорода твоєї роботи»», стверджує вона. ЇЇ життєве і педагогічне кредо: «Найкращий спосіб зробити дітей  хорошими – це зробити їх щасливими».

-Ірина Анатолівна педагог-новатор. Розвитку інтелекту , пам’яті та асоціативно-образного мислення дітей, системі роботи з ейдотехніки, талановитий педагог  присвячує  вже більше 10 років. Звісно, за ці роки Ірина Анатоліївна вже має певні напрацювання.

-Вона є співавтором освітніх проектів, які неоднарозово були представлені на міських конкурсах та Міжнародних виставках і мали високу оцінку. Так, наприклад, освітній проект «Допитливим  малюкам», до якого ввійшли авторські напрацювання Ірини Анатоліївни став володарем «Подільської Вікторії»  у 2013 році. Цікавим є те, що вона є і автором навчальної анімації «Планети Сонячної системи», «Країна геометричних фігур та ліній». Нею розроблене орієнтовне планування з ейдотехніки для дітей середнього віку.

-Павловська Ірина Анатолівна дуже творча, обдарована особистість. Пише вірші, співає, танцює.  Під час  конкурсу «Вихователь року – 2013» вона поділилася своїми напрацюваннями з колегами та глядачами,  продемонструвала високий рівень  професійної майстерності, креативності,  неординарності.  І перемогла.

 

-Конкурс дитячої творчості «Зимова феєрія»- І місце

 

-Конкурс «Фестиваль театралізованої діяльності» І місце

-Конкурс «Гра скликає друзів» – І місце  Ігровий майданчик «Мандруємо світом»

Травень 2014р. Творчий  колектив ДНЗ № 35 під керівництвом завідуючої
Горобчук Наталії Семенівни переможець міського конкурсу освітніх
проектів у  дошкільній освіті  міста «Ярмарок фахових сподівань»
Проект «Виховання дітей дошкільного віку в полікультурному середовищі»  став переможцем у номінації «Всеукраїнська та Міжнародна  проектна діяльність»

Даний проект висвітлює систему роботи по ознайомленню дошкільників з історією та культурою українського народу та народів – сусідів – Росії, Білорусії і  Польщі, країни, мову якої вивчаємо – Англії та далекої Японії.

Дитячий колектив ДНЗ №35, переможець міського фестивалю дитячої творчості  « Чарівна квітка» в хореографічному жанрі.

За сонце, за небо, за спів солов’я,

Ця пісня про тебе, країно моя,

Хай нас обминають печалі й жалі

Хай квіти буяють на рідній землі.

Лине гарна музика, бринять чудові слова про мир та щастя на Землі. Танцюють діти …

В тендітних рученятах тримають білосніжного голуба – символ миру, щастя, добробуту дитячого сміху і радості.  Він дарує всім нам надію на щасливе майбуття, віру у свої сили та любов до життя і своєї України. Саме ця ідея була втілена в  танок «За сонце , за небо», який продемонстрували  вихованці дошкільного навчального закладу № 35 і стали переможцями міського фестивалю дитячої творчості «Чарівна квітка».

Травень 2014р. Конкурс «Колискова пісня»  міський етап – І місце  ДНЗ № 35. Родина Мединських –переможець міського  конкурсу «Колискова пісня»

Для найріднішої у світі

Цю колискову з року в рік

Матусі лагідно співають діти

І вдячний долі чоловік.

«Колискова для коханої матусі» Колискові пісні зачаровують  ніжністю і простотою. У них материнська казка і любов, світ добра, краси, справедливості…

Найдорожче, що є в кожного з нас, — це родина. Вона зігріває людину від її народження до кінця днів, А найкращі, найрідніші люди — батьки. Навіть виростаючи, дорослому сину чи доньці так хочеться батьківської теплоти, материнської ласки. Тільки мати має особливий дар — відчувати свою дитину. Такий тісний духовний зв’язок, справжня щирість, розуміння без слів властиві стосункам багатодітної родини Мединських ,  де виховуються  трійко діток: Оксанка, Ванюша та Катруся. Вони є вихованцями дошкільного закладу № 35. Сьогодні садок відвідує найменша Катруся.

Батько Віктор Валентинович, мама Лілія Миколаївна дбають про те, щоб в сім’ї панували любов, добро, порядність  та щирість. Їх сім’я є осередком тепла і любові , дає дітям перші уявлення про доброту, культуру поведінки, моральності. Тому у родині панує злагода і повага до всіх її членів.  Надзвичайно турботливо, зворушливо, з тремтливою обережністю ставляться чоловік та діти до мами Лілі.

Зазвичай колискові пісні співає дітям Лілія Миколаївна Але сьогодні колискову для коханої  дружини та матусі співали діти та чоловік як учасники міського конкурсу «Колискова пісня».

І було у їх співістільки ніжності, добра і краси, що все це передалося присутнім глядачам. Ніхто не залишився байдужим. І як результат – перемога в номінації «Виконання колискових пісень сучасних авторів». У залі панувала атмосфера добра та родинного затишку.  Позитивні враження, веселий настрій, щирі родинні стосунки – все це залишилось у пам’яті як справжнє свято дружньої родини.

Переможці обласних конкурсів:

-Конкурс «Стан фізкультурно – оздоровчої роботи в ДНЗ»

Різнобічний розвиток дитини неможливий без повноцінного фізичного виховання, адже це фундамент здоров’я дитини. Серед багатьох чинників, що впливають на здоров’я та працездатність дитячого організму, що росте, важливе значення має рухова активність як біологічна потреба в русі, задоволення якої є найважливішою умовою гармонійного розвитку та виховання дитини. В нашому дошкільному закладі ця  проблема вирішується завдяки раціональній  організації рухового режиму впродовж дня. Руховий режим реалізується через різні форми фізкультурно – оздоровчої роботи: фізкультурні заняття, рухливі ігри та ранкову гімнастику, свята та розваги, фізичні вправи,фізкультхвилинки, вправи після денного сну, самостійну рухову діяльність дітей, тощо.

-Перемога в грантах Вінницької обласної ради та о Департаменту освіти облдержадміністрації – І місце – нагорода
20 000грн.

 Дипломанти конкурсу «Методичний аспект організації дослідно- експериментальної діяльності педагогів» – запровадив журнал «Вихователь- методист дошкільного закладу».
üДрук матеріалів в фахових журналах:
-Журнал « Дошкільне виховання» № 4 – 2014р. Заняття Павловської І.А.«Допоможемо гостю з місяця».

-Журнал « Вихователь – методист дошкільного закладу» № 4- 2014р. «Виховання дошкільників в полікультурному середовищі».