Департамент Вінницької міської ради 
Комунальний заклад 
„Дошкільний навчальний заклад №35 Вінницької міської ради”;
21036 м. Вінниця, вул. Хмельніцьке шосе 16
тел: (0432) 59-21-53   ; email: vndnz35@ukr.net

Поради педагогів

Готуємось до школи заздалегідь

Можливо, цього року ваш малюк ще не йде до школи, однак готувати його до навчання вже можна. Це не так важко, як може здатися на перший погляд. Прості поради педагогів допоможуть вашій дитині стати успішним учнем у майбутньому!

Длярозвитку зв’язного мовлення корисно буде вчити дитину самостійно переказувати казки. Чудово підійдуть як українські народні, так і казки народів світу. Вчіть із малюком скоромовки, загадки, народні пісні, прислів’я. Читайте дитині твори українських поетів і письменників.

Щоб дитина була готова до вивчення математики в школі, потрібно працювати над розумінням понять збільшення, зменшення (додати, відняти), розпізнаванням геометричних фігур, кольорів. Формуйте в дитині розуміння поняття «задача» .Розвивайте просторове уявлення: поняття вгору, вниз, вліво, вправо, під, над, біля, з.

Щоб підготувати руку дитини до письма, рекомендують такі вправи, як заштриховування контурів на папері олівцем, розфарбовування малюнків, не виходячи за лінію. Корисно різати ножицями або рвати руками папір. Робіть також різноманітні вправи з м’ячем, наприклад «Підкинь – упіймай». Допоможуть підготувати м’язи руки до письма і ліплення з пластиліну та ігри з конструктором. І не забувайте про зарядку для пальчиків. Вивчивши декілька вправ, дитина зможе виконувати їх, щоб розслабити руку, якщо втомиться від тривалого письма в школі.