Департамент Вінницької міської ради 
Комунальний заклад 
„Дошкільний навчальний заклад №35 Вінницької міської ради”;
21036 м. Вінниця, вул. Хмельніцьке шосе 16
тел: (0432) 59-21-53   ; email: vndnz35@ukr.net

Терапії для здоров’я

Найцінніший скарб людини – здоров’я. Зберегти його, попередити захворювання, а в разі його виникнення – полегшити перебіг і прискорити процес одужання, допомагають різні методи оздоровлення. Саме вони лежать в основі роботи «Лабораторії здоров’я».

Так як в закладі виховуються та оздоровлюються діти з малими та згасаючими формами туберкульозу ми вирішили використовувати для оздоровлення дошкільнят технологію яка має назву – пірамідотерапія. Слід зазначити ,що сьогодні піраміди застосовують для лікування різних хвороб і для їхньої профілактики.

Пірамідотерапія – це чудовий засіб від багатьох інфекційних захворювань. Що характерно : вона справляє могутню антистресову дію, підсилює імунну систему людини. Таким чином здійснюється комплексна реабілітація дітей. В садочку цей вид оздоровлення проводить медичні працівники. Вона користуються рекомендаціями директора Вінницького центру нетрадиційної медицини, лікаря Галагана О.Я., який багато років працює за цією методикою та співпрацює колективом дошкільного закладу. Пірамідальна енергія здійснює на людський організм болетамувальний, протизапальний і антибактеріальний та заспокійливий впливи. Піраміди ( в закладі їх 3) побудовані на пропорції “золотого перерізу”, зорієнтовані в просторі по Земному меридіану, грань піраміди – точно на Полярну Зірку. встановлюється за компасом.

Дана Піраміда має 12 секторів. В певному секторі у відповідний час доби можна активізувати, якщо це хронічний процес, або седатувати , якщо це гостре захворювання, певну систему людського організму. Так, наприклад, 9 сектор відповідає за лікування гострих захворювань органів дихання (гостру пневмонію, гострий трахеобронхіт, бронхіальну астму в приступний період).

Під дією 3 сектора лікуються хронічні захворювання дихальних шляхів (хронічні бронхіти, бронхіальна астма в міжприступний період, інш.) Під дією позитивного торсійного поля піраміди поліпшується формула крові, омолоджуються еритроцити, зміцнюється імунна система.

Відмічено, що частохворіючі діти, які пройшли курс пірамідо терапії, хворіють рідше. У них скорочується тривалість захворювання і значно рідше виникають ускладнення.

У дошкільному закладі активно діє волонтерська група «Лікар Клоун», до якої ввійшли вихователі дошкільного закладу та діти старших груп.

Волонтери вже мають певний досвід роботи.

Лікар-клоун – людина у білому халаті з кумедним носом і яскравою перукою, став справжнім другом для малюків. Саме він допомагає подолати страх уколів, лікарів, яких бояться діти, іронізує з приводу лікувальних процедур.

Клоунотерапія – це справжнє медичне лікування. Під час ігор з клоуном діти швидше одужують. Нині мало хто сумнівається, що посмішка на обличчі дитини – найефективніші ліки. Позитивні емоції лікують не лише душу, а й тіло.

Це один з методів терапії, який покликаний нести дітям радість для поліпшення їх психологічного стану через сміх, здивування, захоплення та інші позитивні емоції. Це просто необхідно під час фізеотерапевтичних процедур, адаптації маленьких дошкільників, коли потрібно постійно підтримувати і підвищувати мотивацію дитини на лікування і боротьбу з хворобою. Відомо, що здоров’я дітей покращується пропорційно поліпшенню їх настрою і тому мета діяльності лікарів-клоунів – покращити емоційний стан малюків.

Позитивний ефект від спілкування з лікарем – Клоуном відмічають як батьки, так і лікарі. Сміхотерапія та необхідна психологічна підтримка сприяють активізації сил організму.

У народі кажуть: «Сміх – це здоров’я». Справді, він допомагає зняти стрес, підняти настрій, м’язи обличчя та тіла людини, покращує стан шкіри та циркуляцію крові, сприяє зменшенню головного болю та больових відчуттів в тілі.

Під впливом клоунотерапії і сміхотерапії підвищується імунітет. Сміх — відмінна дихальна гімнастика. Гормони задоволення ендорфіни під час сміху виділяються рефлекторно і пригнічують гормони страху, що благотворно позначається на нервово-психічному стані дитини.

Сміхотерапія, клоунотерапія – справжній сюрприз для дорослих та дітей.